Nawigacja Nawigacja

Usługi Elektroniczne dla bezrobotnych Usługi Elektroniczne dla bezrobotnych

Archiwalna strona GUP Kraków Archiwalna strona GUP Kraków

Aktualności, Wydarzenia, Informacje Aktualności, Wydarzenia, Informacje

Powrót

Gotuj po hiszpańsku II

Kraków, 5 czerwca 2018

 

Rozpoczęła się rekrutacja do III edycji międzynarodowego projektu rozwoju kompetencji w zawodzie Kucharz – „Gotuj po hiszpańsku II”

 

Fundacja Rozwoju Kompetencji i Przedsiębiorczości PROAKTYWNI rozpoczęła rekrutację do III edycji projektu kształcenia umiejętności kulinarnych w zakresie kuchni hiszpańskiej i śródziemnomorskiej w Hiszpanii. W projekcie mogą wziąć udział osoby młode w wieku od 18 do 35 roku życia, pozostające bez pracy, zamieszkałe na terenie Małopolski. Projekt współfinansowany jest przez Unię Europejską ze środków EFS na zlecenie Ministerstwa Inwestycji i Rozwoju. Udział w projekcie jest całkowicie bezpłatny.

 

Rekrutacja do projektu odbywa się w trzech etapach. Pierwszym etapem jest zgłoszenie chęci udziału w projekcie poprzez stronę :

http://gotujpohiszpansku.pl/zglos-sie/

Następnie wypełnienie formularza aplikacyjnego dostępnego na stronie internetowej projektu. Wybrani kandydaci zaproszeni zostaną na rozmowę rekrutacyjną oraz udział
w warsztatach kulinarnych, których celem jest sprawdzenie praktycznych umiejętności kandydatów

w kuchni.

 

Dla uczestników projektu przewidzieliśmy następujące formy wsparcia:

 

I Przygotowanie do wyjazdu (ok. 1,5 miesiąca):

- kurs języka hiszpańskiego w Instytucie Kształcenia Iberoamerykańskiego El Abanico

- zwrot kosztów dojazdu na warsztaty i kurs hiszpańskiego

- stypendium szkoleniowe za każdą godzinę uczestnictwa w zajęciach

- ubezpieczenie już od pierwszego dnia udziału w projekcie

 

II W trakcie pobytu za granicą (2 miesiące):

- kurs kuchni śródziemnomorskiej w hiszpańskiej szkole gastronomicznej

- kurs j. hiszpańskiego

- wyjścia integracyjno-kulturalne

- praktyki w hiszpańskich restauracjach

- bilety lotnicze i dojazd do miejsca zakwaterowania

- zakwaterowanie w apartamentach (od 120-140 m) po 5, 6 osób każdy blisko centrum Walencji (pokoje w apartamencie są 1, 2 osobowe)

- WIFI w apartamentach

- wyżywienie na praktykach i w trakcie kursu kulinarnego

- kieszonkowe

- karta miejska na transport lokalny

- strój roboczy na zajęcia

- dobrowolne ubezpieczenie zdrowotne i karty EKUZ

- dodatkowo  ubezpieczenie NNW i na koszty leczenie w towarzystwie ubezpieczeniowym

 

III Po powrocie (do chwili znalezienia zatrudnienia):

- wsparcie pośrednika pracy i pomoc w znalezieniu zatrudnienia

- warsztaty aktywnego poszukiwania pracy i autoprezentacji

- płatne staże

 

Szczegółowe informacje o projekcie i formularz aplikacyjny dostępne są na stronie internetowej http://gotujpohiszpansku.pl/rekrutacja/ oraz w Biurze Projektu: tel. 12 200 21 77,

e-mail gotuj@fundacjaproaktywni.pl, ul. Szlak 8a, 31-161 Kraków.

 

Można też poczytać o tym, co dzieje się na miejscu w Hiszpanii, na blogu: 

http://blog.gotujpohiszpansku.pl/

lub zobaczyć na You Tube reportaż z pobytu:  

https://www.youtube.com/watch?v=GG9kXCQ6Ho4

oraz  jak nasi uczestnicy promowali kuchnie polską w Walencji

https://www.youtube.com/watch?v=AkldBzheYrI

 

Kontakt:

Barbara Hajdukiewicz

tel. 12 200 21 77

gotuj@fundacjaproaktywni.pl

gotujpohiszpansku.pl  


Aktualnie obowiązujące rachunki bankowe Aktualnie obowiązujące rachunki bankowe

Formy aktywizacji Formy aktywizacji

BRAK FORM AKTYWIZACJI